Aa

R – bokstaven, r, 18. bokstav i vårt alfabet, 17. i det greske (Ρ, ρ), stammer fra det fønikiske. Dens semittiske navn er resh, som betyr hode, og i den opprinnelige billedskrift gjengav den et hode. Grekerne kalte den rho, romerne er. Det matematiske tegn for rot, √, er egentlig en r, forkortelse for lat. radix, 'rot'.

Paladin

Runealfabetet har r som 5. rune i 1. ætt. I norsk uttales den vanligvis med tungespissen som vibrerer eller slår mot området bak fortennene («rulle-r»), eller med drøvelen mot baktungen («skarre-r»). Runens navn er Reid eller Reidr, som betyr ridning, reise, rideferd eller vogn. Lydverdien er R.

AssGermansk navn: Reda (Raidho)
Urnordisk: raidu
Norrønt navn: Reið, Reiðr
Anglosaksisk navn: Rad (Radh)
Islandsk navn: Reið

 

Houses Of Holy

Hipgnosis; Cover Art for Led Zeppelins Houses of the Holy

Palatino

Russel Square Std – OpenType

Russell Square ble designet av John Russell i 1973. Skrift-familien The Russell Square ble oppkalt etter nabolaget til Visual Graphics Corporation i London der Russel jobbet da fonten ble til. Dette er en mono-vektet, rettlinjet sans serif-font, med vinklede hjøner og avslutninger. Dette er en skjermfont preget av tidlig høyteknologisk utvikling. Åpnebare kjenntegn er de kvadratiske formene og fraværet av kurver.

Hipgnosis var en britisk grafisk designer-gruppe som spesialiserte seg på kreative platecovere for kjente band som for eksempel Pink Floyd, Genesis, Led Zeppelin, 10CC og The Alan Parsons Project. Hipgnosis besto hovedsakelig av Storm Thorgerson, Aubrey Powell og senere Peter Christopherson. Hipgnosis sluttet virksomheten i 1983, men Thorgerson arbeider fremdeles med å lage platecovere i samme stilen.

Hipgnosis' stil var hovedsakelig abstrakte og absurde fotografier av ordinære personer og gjenstander i en ekstraordinær setting. Eksempler er blant annet Pink Floyds Meddle der et nærbilde skal forestille lydbølger som går inn i et øre, og Wish You Were Here, der to dresskledde personer håndhilser mens den ene av dem står i flammer.

Hipgnosis

Romulus og Remus

R – latinsk forkortelse, som forkortelse på latin står for rarus, 'sjelden'; recipe, 'ta' (på legeresepter); regina, regnum, respublica, rex, Roma, Romanus m.m.

Sølvmynt

R – ordensvesen, forkortelse for ordensgraden ridder.


The Story of O

R – italiensk forkortelse. (it.). Forkortelse for ripieno, full, med alle stemmer, fullt orkester.


O'Boy

R – jødisk forkortelse for rabbi, i tilknytning til jødiske navn betyr rabbi.

P.P. Lakrispastiller

R – fysikk, symbol for enhetene røntgen og rayleigh.