Toscana – Volterra

Volterra er en befestet fjelltoppby i Toscana. Dens historie stammer fra før det 8. århundre f.Kr., og den har betydelige strukturer fra den etruskiske, romerske og middelalderske perioden.

Volterra, kjent for de gamle etruskerne som Velathri eller Vlathri og for romerne som Volaterrae, er en by og kommune i Toscana-regionen i Italia. Byen var en bronsealderbosetning av den proto-villanovanske kulturen, og et viktig etruskisk sentrum og en av de «tolv byene» i den etruskiske ligaen.

Området antas å ha vært kontinuerlig bebodd som en by siden minst slutten av 800-tallet f.Kr. Det ble et municipium alliert med Roma på slutten av det 3. århundre f.Kr. Byen var et bispesete på 500-tallet, og dens bispemakt ble stadfestet i løpet av 1100-tallet. Med tilbakegangen til bispeembetet og oppdagelsen av lokale alunforekomster, ble Volterra et interessested for republikken Firenze, hvis styrker erobret Volterra. Florentinsk styre var ikke alltid populært, og motstand brøt tidvis inn i opprør. Disse opprørene ble slått ned av Firenze.

Da republikken Firenze falt i 1530, kom Volterra under kontroll av Medici-familien og fulgte senere historien til storhertugdømmet Toscana. Tilbake til fotobloggen >>