HjemBlind

Venstres Hus AS har besøksadresse Møllergata 16, 0179 Oslo. Selskapet ble stiftet i 1920 og er registrert som aksjeselskap under bransjen "utleie av egen fast eiendom ellers". Partiet venstre er Norges eldste parti – stiftet i 1884.

Youngstorget er knyttet til en litt annen del av Oslos lyshistorie; i 1880 ble byens første gasslykt “Fiat Lux!” (Bli lys!) – en høy firearmet støpjern kandelaber – flyttet hit fra Stortorget hvor den ble tent første gang 8. januar 1848. Senere ble den flyttet til Olav Ryes plass før den ble kastet som skarpjern under første verdenskrig.

Til gjengeld ruver bygningen på nattehimmelen med sine grønne neonrør. Fonten likner en Helvetica condensed. På selve torget er det i tillegg bare LO som har neonskilt. Tidligere hadde Fremskrittspartiet provokatorisk nok kontorer her – men kontorene og nenonskitet deres befinner seg nå ved Karl Johans gata; Tostrup-gården.
Youngstorget har i et snaut århundre fungert som arbeiderbevegelsens storstue, med Arbeiderpartiet lokalisert i Folketaterbygningen, LO i Folkets hus (for tiden “Oslo Kongressenter”), og Venstres hus det sørvestre hjørnet av torget. Bygningen er reist på 1920-tallet og så lite interssant at den ikke er nevnt i Oslo byleksikon eller Kunnskapsforlagets “Arkitektur i Oslo”.

Området rundt Youngstorget i neon:

Triconette

Venstres hus

Eldorado

Strøget