HjemBlind

Oslo bussterminal ligger i sokkelen, under Galleri Oslo, med besøksadresse Schweigaardsgt 10. Dette neonskiltet tilhører den sosialdemokratiske “no-brand” æraen som var så typisk for 1950 - 1960-tallet. Selv om det er satt opp på tampen av jappetiden på 1980-tallet.

I 2006 ble Galleri Oslo kåret til Norges nest styggeste bygg i Aftenposten. Nå blir jo sånne avstemninger fort selvforsterkende i sin vulgaritet. Galleri Oslo fikk en skeiv start, med dårlig historisk timing. Værre er det at Rådhuset legger så lite vekt på å samle, og tilrettelegge et felles knutepunkt for kollektivtransporten i Oslo.
Oslo Bussterminal lever et inneklemt liv mellom Oslo Sentralstasjon og Grønland torg. Kapasiteten er dårlig og det er få muligheter for kjørende å hente/levere slektinger og bagasje med privatbil. Her finnes heller ingen langtidsparkering. Utviklingen av området etter Operaen har heller ikke gitt noe håp om en bedre framtid.
Galleri Oslo var en katastrofe alt før det åpnet. Den sto ferdig i 1989 – og var et synkende skip med krakket i 1987 og de på påfølgende dårlige tider. Konseptet med å dele inn den lange innendørs handlegata med eksotiske navn som “Karatchi” ble for dumt. Galleri Oslo ble aldri noe shoppingsenter. I dag er bygget for det meste fylt med kontorer.

Grønland i Neon:

Oslo Spektrum

Postgirobygget

Bussterminalen

Pigalle

Adam og Eva

Tandbergs elektriske as

Jens Evensen