HjemBlind

Skiltet står på taket av Jernbanetorget 4. Rica Oslo Hotel ligger jo slett ikke der, men på Europarådets plass 1 – et steinkast unna. Hvis du kaster høyt. Jernbanetorget 4 ble bygget i 1916 av firmaet S. H. Lundh & Co. Det er på fem etasjer i historistisk stil – med tårn og barokke artikuleringer rundt vinduer og inngangsparti.

Rica benytter i likhet med Østbanehallen antikvatyper i neonskiltet; en realisering av logotype slik den framstår i deres trykksaker. Rica Hotell-og Restaurantkjede A/S ble stiftet i 1975 av Jan E. Rivelsrud og Prins Carl Bernadotte. Så mye mer er det vel ikke å si om Rica i denne forbindelse …

Jernbanetorget 4 ligger ved siden av Karl Johans gate 1, rederipalass for Det forenede Dampskibsselskap, oppført i 1918. Disse to bygningene har dominert Jernbanetorgets vest-fond – altså det første man ser når man ankommer Oslo med tog.
S.H. Lund & Co drev et mekanisk verksted i Frognerkilen på slutten av 1800-tallet hvor de bl.a. framstilte fyrlykthus i støpjern. Firmaet hadde også en kort tid (1909 – 1912) agentur i Norge for Buick. Før A/S Sørensen og Balchen tok over det amerikanske bilmerket.

Området rundt Jernbanetorget i neon:

Karl A. Haraldsen

Oslo City

Østbanehallen

Trafikanten

Rica Oslo Hotel

Shangri-La

Expressen

Diner