HjemBlind

Last Train ble etablert i 1884 i Universitetsgata. Siden den gang har stedet vært en av de heftigste møteplassene for Oslo og Skandinavias mørkere elementer innen rocken. Last Train holdt sin aller første konsert i mars 1990, med selveste TV Personalities øverst på plakaten. Deretter har band som Turboneger, Soundtrack of Our Lives, Gluecifer, Hellacopters, Big Bang, The Hives, We og Madrugada gjestet stedet, både før og etter deres nasjonale og internasjonale gjennombrudd.

Universitetsgata er rett rundt hjørnet fra Karl Johans gate. Et steinkast fra lysløypa – likevel akkurat passe fredfylt en lørdagskveld, inntil du passerer dørstokken. De litt vinglete neonrørene i skiltet passer stedet på en prikk.
Dette i kombinasjon med troskap til et “no-concept-konsept”, har gjort at Last Train har overlevd alle trender, oppturer, nedturer og konkurrenter. I Oslo finnes det ikke noe annet utested av samme karakter som har overlevd like lenge, sannsynligvis ikke i hele landet.
”No Music Requests” var budskapet på et skilt som i sin tid hang i baren, etter at de ansatte rett og slett ble lei av å bli bedt om hvilken musikk de skulle spille. Noen plater ble rett og slett for populære. Ikke dårlige – bare plagsomme. Med det fikk stedets ansatte et stempel på seg for å være tverre og lite imøtekommende, noe som godt til imaget.

Karl Johans gate i neon:

The Scotsman

Freiauret

Tostrupgården

Hrad Rock Café

Last Train

Dizzie