HjemBlind

Siden 1990 har Dizzie Showteater vært scene for revy, cabaret og visesang. Jørg-Fr. Ellertsen åpnet Dizzie i 1990 etter at jappetidens Humla og Barock hadde stengt dørene og champagnen var blitt doven …

Bygningen ble oppført i 1869 - 71, for Studentersamfundet i Christiania. Arkitekt var Emil Langlet. Den store festsalen i 2. etasje – nåværende scene for Dizzie var studentersamfunnets møtesal, ombygget i 1919 til teatersal (Mayol teater 1921 - 25), og ominnredet til danserestaurant alt i 1927; “Humlen” – som ble et legendarisk utested allerede dengang.
På 1980-tallet huset lokalene i Stortingsgata 26 en av jappetidens hotteste steder; Humla og Barock – restaurant med tidsriktig meny og discotek med kule i taket og fast avspilling av “Also Sprach Zarathustra” hver kveld ved discoåpning – i beste Elvis/Las Vegas-stil.
De første årene med Dizzie Showteater var Dizzie Tunes siste. Easy listening-orkesteret fra Vestfold var da godt etablert som norsk cabaretlivs Grand Old Men. På Dizzie sang Benny Borg med Dizzie Tunes for siste gang. Etter denne æraen har showteateret vært hjemmebane for orkesterets faste og mindre faste samrabeidspartnere; Hege Schøyen, Øivind Blunk og flere.

Karl Johans gate i neon:

The Scotsman

Freiauret

Tostrupgården

Hrad Rock Café

Last Train

Dizzie