HjemBlind

VG ble startet av medlemmer av Hjemmefronten kort tid etter verdenskrig i 1945. Første nummer av avisen kom ut 23. juni 1945. Avisen er partipolitisk uavhengig. VG er heleid av det børsnoterte selskapet Schibsted ASA, som også eier Aftenposten. Forkortelsen VG (Verdens Gang) var ledeig – ettersom det opprinnelige Verdens Gang, ukeblad fra 1868, dagsavis fra 1885, gikk inn i 1923.

Spikersuppa heter så på folkemunne på grunn av at Christiania Spigerverk sjenket byen speilbassenget som fyller mestplassen av denne parken – som egentlig heter Huseiertomten. Gårdeierne i Karl Johans gate kjøpte tomten for å unngå gjenboere, og overførte den til staten i 1858 på betingelse at det ikke ble bygget her.
VG-skiltet er en animasjon med flere stadier. Til høyre for logoen vises vekslelsvis temeratur og klokkeslett. Pepsireklamen til venstre står på taken av Stortingsgata 2 – en moderne gård, bygget i 1990, etter at den gamle nr. 2 ble utsatt for setningskader i forbindelse med byggingen av stortingsgarasjen. I den gamle nr. 2 lå Narvesens hovedsutsalg for blader og magasiner.
VG-reklamen står på taket av Stortingsgata 4, som er behandlet på siden om Peppes Pizza. Husrekka i Stortingsgata, langs spikersuppa har lysreklame, nesten alle sammen. Jeg antar at dette er historisk betinget; med Freiauret i øst og Nationalteateret i vest – altså aksen mellom de første, og to mest omdiskuterte lysreklamene. Se ellers siden om neon-historie.

Spikersuppa i neon:

Peppes Pizza

VG