Petters fotoalbum

Jeg er vokst opp i et hjem med opp til flere fotalbum. I tillegg til albumet med mine foreldres bilder – fikk hvert av barna sine album, som vi tok med da vi flytta hjemmefra. Jeg kjøpte mitt første egne fotoapparat i 1974, etKodak Pocket Instamatic – i anledning min første flyreise. Til Albania – «sosialismens fyrtårn i Europa». Formålet var å bygge opp en slidessamling fra turen til bruk ved foredrag.

Street Photography – gjennom årene. Dette er bilder fra en nedlagt fotoblogg >>

Toscana 2007 – en fotoblogg som er rekonstruert til dagens nettstandard >>
Gjendebufestivalen 2022 – kanskje den siste? Anton Ruud and the Wrong Way Home med venner >>
Blondie – Oslo, 28. august 1978 på Chateau Neuf. Fotosett for Klassekampen. >>
The Weather Project, Olafur Eliasson – 2003. Turbinhallen i Tate Gallery >>
Polignano 2022 – Nina og Petters sommerferie dette året. En av tre turer faktisk. >>
Peter Gabriel – Oslo, 31. august 1978 på Chateau Neuf. Fotosett for Klassekampen. >>
Norgestreffet 2004 – Hamresanden/Søgne. Med min første Honda Shadow >>

Sitned i Lillomarka er hytta til Morten og stedet vi tilbringer de fleste helger. >>

Runaways – Oslo, 22. juni 1978, Chateau Neuf. Fotosett for Klassekampen. >>
Diverse bilder 1999 – tatt med Olympus Camedia 320L, mitt første digitale kamera >>
Julaften 2022 – det vil si 29. desember, siden Ensjø-gjengen feiret i Sverige først. >>

Mitt første SLR-kamera var et Ricoh XR-2 kjøpt brukt i 1977. Fra da av ble fotointeressen mer seriøs. Jeg fikk tilgang til et mørkerom og etterhvert begynte jeg som frilans musikkjournalist i Klassekampen og tok bilder fra en del konserter.

Jeg begynte på Westerdals, AD-linja i 1982 – og oppgraderte til en Nikon F3, siden vi skulle ha undervisning i foto. Etter at jeg begynte å jobbe som AD ble det mindre privat fotografering, siden jeg nå jobbet med profesjonelle. Men i 1988 ble Nikon'en stjålet i forbindelse med et innbrudd i reklamebyrået jeg da jobba i – og da ble det en Canon EOS. Noe privatfotografering ble det, men ikke mye.

Mitt første digitalkamera var et Olympus Camedia 320L – 0,3 megapiksler og kun internt minne. Ikke veldig anvendelig med andre ord. Så ble et et Canon IXUS – langt mer anvendelig – før jeg omsider investerte i et Fuji FinePix S2Pro. Kamerahuset var bygget over Nikon SLR, mens brikka var Fujis fortrinn på den tiden. Jeg ble etterhvert eier av flere gode Nikon-objektiver; noe som førte til at jeg etterhvert kjøpte først ett, og senere fler Nikon kamerahus, tilpasset objektivene mine.