Om å ta det med ro …

Bloggern in action

La Dolce Vita i leiligheten og hagen i nr. 7 Via Giatti. Sommerlig idyll bare brutt av naboens Vespa og utallige sikader. Gekkoer som piler over muren og en arrogant katt.

Hagen vår her i nr. 7 Via Giatti er som tidligere nevnt et funn. Det blir stelt av en gartner, og er overgrodd av søte (maurene elsker dem) blomster, som danner et skyggefullt tak over en pergola.Det er grønt på alle kanter – i potter og bed. Vi inntar de fleste av våre måltider her – med vin fra de stedene vi både har besøkt og ikke besøkt …

En som særlig koser seg i hagen er Sten, Ninas reisebamse. Sten har vært med på tur de to siste årene – etter at Petter kjøpte den på Stena Line, på vei hjem fra MC-tur i Danmark. Derav navnet.

Sten oppholder seg for det meste innendørs men liker å posere utendørs når muligheten er der.

Naboen har også et katt. En svært arrogant katt som kommer innom om kveldene – men ignorerer oss på sin beste kattemaner. Vi er jo tross alt i veien for hans nattejakt … Alle forsøk på kantakt blir avvist med et nedlatende katteblikk i vår retning.

Siste natt i Firenze

Andre skapninger som er aktive i hagen er gekkoene. Rett som det er piler de over muren. Om kvelden, når vi slår på lys piler de også på pergolaen, over oss. De er heller ikke særlig interessert i kontakt, men lar seg aller nådigst ta bilde av – dersom vi bare er raske nok til å ta fram kameraet og holder en viss avstand.

Exit Toscana

Siden flyet vårt som skulle ta oss hjem lettet grytidlig, kostet vi på oss en overnatting i Firenze siste natta.