Oslo sportslager er en av Norges eldste sportsforretninger, og som frittstående forretning kanskje den største. Hverken hjemmesiden til sportslageret eller Brønneøysundregisteret oppgir etableringsår – dagens A/S ble stiftet så sent som i 1996. Sportslageret ligger i Torggata 20, og fyller flere gamle forretningslokaler.

HjemBlind

Oslo sportslager
Den gamle skøyteæraen tok slutt med Rolf Falk-Larssen, og Bislett-brølet stilnet av på 1980-tallet. Sportslageret har siden da vokst seg store innen klatring, ski, brett og sykkel. De består i dag av fem avdelinger og et svært så kompetent sykkelverksted. Mindre positivt er det at sportslageret som gårdeier sa opp kontrakten med Brødrene Sundvall – som drev en av Oslos siste fiskeforretninger.
Oslo sportslager
På 1960-tallet var sportslageret store innen lengdeløpsskøyter. Dengang var hurtigløp en betydlig masseidrett – under glansen fra Kuppern, Per Ivar Moe, svensker, russere og nederlendere. Sportslageret hadde en stor avdeling for brukte skøyter i 2. etasje – og hadde noen tusen håpefulle oslounger som kunder. Deriblandt undertegnede …

Området rundt Samfunnshuset i neon:

Oslo sportslager

Samfunnshuset

Sentrum Scene

Gunerius