HjemBlind

Pizzaen kom til Oslo i 1970, hvilket er noen år før Roma. I Nord-Italia ble pizza sett på som fattigmannskost, noe det også var før Napoletanere nederst på Manhatten, USA, raust økte tykkelsen på bunnen, og toppingen. På 1950-tallet, da soldater med fartstid fra Europa begynte å etterspørre europeiske spesialiteter ble pizza en fulltreffer. Louis Jordan drev en liten pizzarestaurant i byen Hartford i Connecticut, USA. Sammen med sin norske kone Anne, flyttet de til Norge og startet Peppes. Mens Roma fikk sitt første pizzeria først på slutten av dette ti-året. Kilde: Discovery Channel.

Kosmorama
Dagbladet hadde sin redaksjon her fra 1902 – 1912. Kosmorama Kinematograf ble etablert i det langstrakte lokalet til høyre for hovedinngangen i 1910, senere ble disse lokalene til bevertningsstedet Culmbacher Hof. Bildet til høyre viser Kosmorama fra Rosenkrantz' gate (i bakgrunnen). Gravingen er fra utvidelsen av Dampstasjonens turbinhall i 1913.

Stortingsgata 4, som huser Peppes-avdelingen med grov skrivefeil i neon; nemlig infinitivsmerket som helt korrekt er fjernet fra det logo-programmet til Peppes, ble bygget i 1899. Byggherre var maskingrossist C. S. Christensen og arkitekten var Karsten Rivertz. Nyromansk stil etter amerikanske forbilder.

Spikersuppa i neon:

Peppes Pizza

VG