Velkommen til Petters prosjekter

«Et prosjekt er et tiltak som har et avgrenset omfang, og gjennomføres én gang for å nå et gitt mål innenfor en gitt tids- og ressursramme.» Store norske leksikon. Som student i voksenlivet har jeg jeg levert flere større prosjekter som oppgavebesvarelser. Gamle Aker kirke og «Electric Artwork» er to sånne – som i seg selv er såpass komplette at noen kan ha nytte av dem. Som lærer i Medier og kommunikasjon på videregående har jeg også laget noen jeg har fått tilbakemelding på at fortsatt er til nytte for noen. Da jeg oppgraderte dette nettstedet ved årsskiftet 2022/23 slettet jeg mange, men de jeg beholdt finner du her. Og kanskje kommer de det flere nye.


Electric artwork – Oslo i neon er en lysvandring gjennom deler av Oslo sentrum – fra Olav Ryes plass til Nationalteateret. Nettstedet er en prosjektoppgave – levert til kurset “Digitale fotografering” ved Høgskolen i Bergen (HiB), høsten 2008.

Ideen til Oslo i neon ble født vinteren 2001 – jeg hadde kjøpt mitt første digitale speilreflekskamera, et FujiPix SPro 2, og var ute en iskald natt med snø og klar luft for å fotografere neonskiltet utenfor Beckers, den gamle brune cafeén i Markveien, Grünerløkka i Oslo, som nå er Vinmonopolutsalg. Les mer.

Gamle Aker kirke regnes som Oslo eldste bevarte bygning og en av de eldste på Østlandet overhodet. Akkurat hvor gammel den er, har det vært spekulert i, men det ser ut til å være vanlig å anta at den ikke er eldre enn 1080, men mye tyder på at den er bygget senere – samtidig med St. Hallvard-kirken. Gamle Aker kirke er et eksamensprosjekt ved OsloMet i 2010 – en av fire moduler i «Årsstudium i design og kommunikasjon i digitale medier». Les mer.
Ninas sjokolademuseum begynte på Facebook i 2014. Jeg, Ninas husbond, hadde en lengre sykmelding etter en ryggoperasjon – og satte mye foran Mac'en og rydda, og sletta gamle filer og lagde minst like mange nye. Blant annet opprettet jeg Facebook-side for heimen vår; Torvbakkgata 2b og herunder et album jeg kalte «Ninas sjokolademuseum». FB-siden for å kunne tagge innlegg med korrekt sted, når vi er hjemme. Albumet, siden det meste av tidlig sjokoladehistorie har foregått rundt her i vårt nabolag, samt at Nina er veldig glad i sjokolade. Les mer.
Typografi for begynnere er norsk versjon av pakningsvedlegget som fulgte med «Adobe Font Folio» i en eller annen versjon som jeg kjøpte på tidlig 2000-tall. Jeg oversatte, laget websider og står for ordlista på bakerste side. Jeg delte den med mine elever på Elvebakken vgs. i Medier og kommunikasjon. Senere har jeg fått tilbakemelding fra noen av disse som har avansert til Westerdals, nå mere høgskolen Kristiania, at de har delt sidene med nye studenter osv. Så derfor har jeg sett over, og oppdatert – men ikke bygget den om til responsiv. Les mer.
Petters kokebok er enkelt og greit web-versjonen av min Evernote-kokebok – som er delt offentlig og kan leses av alle som har lenka. Den er min personlig og preget av et fravær av rediegering osv. Men den er søkbar, og om man er Evernote-bruker går det greit å abonnere. Den eldste oppskriften er fra 2012. Jeg har førsøkt meg med andre mer proffe løsninger, og sogar opprette min egen på matprat.no – mem dels synes jeg det er tungvint å redigere i sånne miljøer og dels er utskriftsmuligheter litt lite sofistikerte. Det hender jeg vil har oppskriften med meg på papir for å slippe å ta fram mobilen for hvert trinn. Les mer.
Sitned er ei hytte i Lillomarka, ved Nordre Langvann – og er stedet til kompis Morten. De siste par åra har jeg tilbrakt mye tid der – til alle tider på året. Nettstedet er blitt til gjennom å samle all historie og alle ressurser som turforslag, bilder og generell info om Lillomarka. Dette er et pågående prosjket, men feil om mangler. Men jeg regner med å få det ferdig i løpet våren – når hyttelivet er som mest intenst. Les mer.